Κορμός, Μωσαϊκό ή Σαλάμι
είναι η παραδοσιακή εκδοχή του γλυκού αυτού. Με μια μικρή παραλλαγή όμως θα το
μετατρέψεις σε ένα Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους
σου, μικρούς και μεγάλους. Με ελάχιστα χρήματα και πολύ φαντασία μπορείς να
δημιουργήσεις το πιο ξεχωριστό γιορτινό τραπέζι. Good luck!
Υλικά:
400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
(σχεδόν 2 πακέτα)
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. καρύδια
ψιλοκομμένα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές σούπας λικέρ
6 κουταλιές σούπας κακάο
Για το γαρνίρισμα:
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα
Μερικά σπόρια από ρόδι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε
ένα μικρό κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά. Παράλληλα θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε
ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, τα καρύδια, το
λικέρ και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν όλα τα
υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα σε
ένα κομμάτι λαδόκολλας και τυλίγουμε
ώστε να σχηματιστεί ο κορμός. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μερικές ώρες
ώσπου να στερεοποιηθεί το μείγμα.
Αφού παγώσει ο κορμός,
ετοιμάζουμε το γλάσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα
ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε το γλυκό με το γλάσο σοκολάτας και το
στολίζουμε με το ρόδι. Ξαναβάζουμε για λίγο τον κορμό στο ψυγείο και είναι
έτοιμος για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου