Τηγανητές πατάτες! Πόσες φορές δεν έχεις υποκύψει στον πειρασμό παρά τις τύψεις που νιώθεις μετά; Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να βασανίζεσαι και να μετράς θερμίδες. Φουρνιστές, μυρωδάτες πατάτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αγαπημένες σου τηγανητές. Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά:
1 κιλό πατάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες όπως ακριβώς όταν τις τηγανίζουμε, τις ξεπλένουμε με νερό και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ρηχό ταψάκι, αφού πρώτα έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Προσέχουμε να απλωθούν καλά στο ταψί. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, στον αέρα, σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς). Στο τέλος, λίγο πριν σβήσουμε τις πατάτες μας, προσθέτουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο για να τις αρωματίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου