Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

5+1 τροφές που πρέπει να φας μετά τη Σκορδαλιά


Μεγάλη εθνική και θρησκευτική γιορτή η σημερινή ημέρα και όπως κάθε χρόνο μετά την καθιερωμένη παρέλαση, στο οικογενειακό τραπέζι ο Μπακαλιάρος Σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Για το κεφαλονίτικο τραπέζι μπακαλιάρος με αλιάδα, μια λέξη με λατινικές ρίζες (allium=σκόρδο) γνωστή σε όλα τα επτάνησα. Η αλιάδα συνοδεύεται με βραστά χόρτα ή πατζάρια και για το τέλος ένα ποτήρι ρομπόλα Κεφαλονιάς για να σε δροσίσει από την έντονη γεύση του σκόρδου.

Μια γεύση από την οποία δύσκολα μπορείς να απαλλαγείς, με την αναπνοή σου να προδίδει το τεράστιο πιάτο αλιάδας στο οποίο φυσικά δεν αντιστάθηκες. Και πολύ καλά έκανες. Γιατί υπάρχει λύση για τη δυσοσμία του σκόρδου και είναι φυσική.


Σύμφωνα με έρευνες το μήλο είναι το πιο αποτελεσματικό για να περιορίσει τη δυσάρεστη οσμή που οφείλεται σε μια χημική ένωση του σκόρδου που δεν διασπάται κατά την πέψη. Όπως επίσης και το γάλα. Το πλήρες κατά προτίμηση. Μάλιστα, λειτουργεί ιδανικά όταν καταναλώνεται ταυτόχρονα με το σκόρδο, παρά μετά.

Άλλες τροφές που βοηθούν στον περιορισμό της δυσοσμίας από το σκόρδο διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ότι είναι η μέντα, το πράσινο τσάι και το σπανάκι.

Μια τελευταία αλλά εξίσου αποτελεσματική λύση είναι το γαρύφαλλο. Ένα καρφάκι στο στόμα είναι αρκετό για να σε ανακουφίσει.

Πηγή: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου