Είναι αμαρτία από αυτές τις γλυκές, είναι απόλαυση, είναι το
παρεάκι σου στις δύσκολες νυχτερινές εξορμήσεις στην κουζίνα σου… είναι η
Σοκολάτα. Όταν την «παντρέψεις» με παγωτό βανίλια και λίγο σαντιγί και
προσθέσεις κι εκείνη τη μαγική πινελιά που μόνο το Cap Cap γνωρίζει,
προκύπτει η Σοκολάβα.
Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που έχει ξετρελάνει τους θαμώνες
του φημισμένου παραμυθοπωλείου στα δυτικά προάστεια της Αττικής, ενός πανέμορφου
café bistro. Η ιδέα του είναι εμπνευσμένη από τον Δημήτρη Μεργούπη και
υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012, σε μια γειτονιά στο Αιγάλεω. Όλη η φιλοσοφία
του στηρίζεται στα παραμύθια και τον μαγικό κόσμο αυτών.
Τη μυστική συνταγή είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο ίδιος ο Δημήτρης Μεργούπης σε
γνωστή τηλεοπτική εκπομπή και αφορά στην παρασκευή 2 ατομικών κέικ.
Υλικά:
120 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
60 γρ. βούτυρο μαλακό
40 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο (θερμοκρασίας δωματίου) στο μίξερ μαζί με
τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε σε υψηλή
ταχύτητα το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο
λίγο και το αλάτι. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και γεμίζουμε τα
φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για
περίπου 8 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου